A HVG legfrissebb száma szerint Gaskó István közlekedési miniszter közvetett érdekeltségébe tartozó cégekkel kötött számos alvállalkozói szerződést a MÁV. A hetilap szerint Gaskó lányának a férje által alapított Kurfic Bt. vette át az elmúlt hónapokban a fővárosi pályaudvarok őrzését 500 millió forint + ÁFA éves megbízási díjért. A lap megkereste Gaskó Istvánt is, aki nem kívánt nyilatkozni. 

A Közlekedési Minisztérium által kiadott sajtóközlemény szerint, 1. Gaskó lányának a férje nem is rokona a miniszternek 2. A Kurfic Bt. valóban nem foglalkozott eddig őrzés-védelemmel, de az Orbán kormány egyik fő kitűzése a hazai kis és közepes vállalkozások segítése.

A minisztérium a HVG azon kérdésére nem adott választ, hogy a vasúttársaság és a Volánbusz Zrt. teljes könyvelése hogyan kerülhetett Gaskó feleségének a könyvelőirodájához.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasko.blog.hu/api/trackback/id/tr9831963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása