A dolgozói létszám 20 százalékának az elbocsátásáról döntött a MÁV, a Közlekedési Minisztériummal egyetértésben. A MÁV Zrt. elnöke, Bárány Balázs - aki korábban a VDSZSZ érdekvédelmi alelnökeként tevékenykedett - elmondása szerint ezt a lépést a magyar vasút versenyképességének a megőrzése indokolja.

Borsik János, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének az elnöke sztrájkot helyezett kilátásba, amennyiben a MÁV ténylegesen elbocsátja dolgozói ötödét. Borsik az MTI-nek elmondta, hogy sem Gaskó István, sem Bárány Balázs nem egyeztetett velük ebben a kérdésben.

Grespik László igazságügyi miniszter kezdeményezte a kormány legutóbbi ülésén a sztrájktörvény módosítását. Ez alapján az ország egészét érintő sztrájkot csak a mindenkori miniszterelnök előzetes jóváhagyása esetén lehetne hirdetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasko.blog.hu/api/trackback/id/tr90831955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása